Darina pentru Comunitate

Darina pentru Comunitate

Pentru a susține comunitatea care ne oferă motivația necesară pentru a ne desfășura activitatea, începând cu luna iunie 2017, Darina relansează Concursul multimedia pe care l-a promovat anul trecut, în fiecare lună din perioada august-decembrie 2016. Darina a invitat atunci ca și acum organizațiile neguvernamentale, asociații, fundații sau federații, nonprofit, instituții educaționale (școli, grădinițe etc), instituții medicale, instituții culturale, cluburi și echipe sportive din Tîrgu-Mureș să participe la o competiție prin care se promova un stil de viață dinamic. Câștigătorul fiecărei luni a primit un premiu în valoare de 3000 de lei. Aceste competiții s-au derulat în cadrul proiectului Darina pentru comunitate.

De la prima ediție din luna august 2016 până la ultima în decembrie 2016, câștigătorii au fost: în luna august Clubul Sportiv Pegasus, organizaţie sportivă de sine stătătoare, neguvernamentală şi apolitică, având ca scop desfășurarea de activităţi sportive care constau în selecţionarea, iniţierea, pregătirea de sportivi şi afirmarea calităţilor sportive în cadrul unor concursuri organizate in cadrul clubului sau în cooperare cu alte entităţi interesate în domeniu, precum şi alte activităţi conexe ale acestora.
În scurta perioadă trecută de la înființare, Septembrie 2013, Asociația Club Sportiv Pegasus a inițiat și participat la numeroase evenimente, Tabăra BabyPegasus 2014, 2015 si 2016, Campania umanitară „De la copii pentru copii!”

În luna septembrie Clubul Sportiv B.C. Sirius, înființat în anul 2007, la iniţiativa unui grup de părinţi, obiectivul conducerii clubului a fost şi este ca echipele să crească în valoare de la an la an astfel încât B.C Sirius să aibă echipe competitive în competiţiile desfăşurate pe plan naţional şi internaţional atât la senioare, cât şi la junioare.
Echipa formată din fostele junioare a câștigat Campionatul Național de baschet feminin, liga I, intrând în elita baschetului românesc.

În luna octombrie Clubul Sportiv Olimpic. Clubul Sportiv Olimpic a fost înființat în anul 2009 fiind o asociație care oferă copiilor ocazia de a se familiariza cu sportul organizat. Clubul a debutat cu numeroase înscrieri pentru mini – handbal și, până în prezent coordonează peste 200 de copii cu vârste peste 5 ani, încurajându-i să aspire la performanță.
În vederea depistării, selecționării și pregătirii pe bază de programe speciale a copiilor cu aptitudini pentru obținerea de performanțe sportive în handbal, clubul își propune cuprinderea unui număr cât mai mare de elevi într-o activitate sportivă organizată, desfășurarea de activități sportive care au ca scop educarea unor calități specifice vârstei și familiarizarea micilor handbaliști cu competițiile oficiale organizate de Federația Română de Handbal.

În luna noiembrie echipa CSS Tîrgu Mureș, din dorința de a duce o viață sănătoasă care să implice o dezvoltare fizică și psihică armonioasă CSS Tîrgu-Mureș a ales înotul – sportul cu cel mai bun raport între efort și beneficii. Sănătate, armonie, disciplină, integritate, angajament, responsabilitate, atitudine pozitivă- toate sunt sinonime cu înotul, cu sportul de performanță. Împreună pe parcursul unui an școlar și competițional, copii și părinți formează o echipă al cărei liant este înotul. Toate acele ieșiri la competitii și alte activități, nu fac decât să le ofere copiilor noștri șansa de a se bucura de un stil de viață sănătos.

În luna decembrie Liceul cu Program Sportiv Szasz Adalbert, a cărui specializare este gimnastica adusă la nivel de artă.
Dinamica și flexibilitatea este combinată cu elemente specifice baletului, dansului, gimnastele adăugând evoluției, propria expresivitate. Dar, spre deosebire de gimnastica artistică, cea ritmică este prezentată, în competiții oficiale, numai de fete. Concurentele folosesc obiecte specifice, coardă, cerc, minge, panglică și măciuci, atât de bine mânuite încât devin, parcă, o extensie a trupului lor în exerciții ce sunt întotdeauna acompaniate de muzică.

Suntem conștienți cât de importantă este cultivarea spiritului de comunitate. Prin activitățile și implicarea noastră, dorim să arătăm că valorile noastre, etica noastră, corespund celor ale comunității pe care o reprezentăm și în sânul căreia ne desfășurăm activitățile. Din acest motiv, vom continua să ne implicăm!

Fiți cu ochii pe noi!