Minigrădina Zoo

2-1-darina-postari

Minigrădina Zoo

Complexul Darina Peștișorul de Aur este întotdeauna o alegere minunată pentru cei care doresc să își petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul și stresul orașului. Este singurul loc din județul Mureș unde musafirii beneficiază, pe lângă condiții optime de cazare și masă, de multe alte servicii: piscină, saună, masaj, lac de pescuit populat cu crap, caraș și somon.
Domnii se pot decupla pescuind, doamnele pot savura un desert fin home made, iar copiii își pot petrece timpl în locul de joacă special amenajat pentru ei.

Vă invităm cu mic cu mare să descoperiți frumusețea ce se ascunde în minigrădina noastră Zoo unde pot fi admirate animale și păsări.
Un univers al imaginației inocente cu vegetație bogată, grădini interesante de flori și vietăți zburdalnice, aflate în elementul lor.
Prin toate acestea, le oferim clienților noștrii liniște și relaxare, într-o veritabilă oază verde!

O minunăție de pasăre pe care o puteți admira la noi este păunul. Păunii sunt un gen de păsări galiforme din familia fazanului, Phasianidae, formată din două specii: Pavo cristatus și Pavo muticus.
Păunii sunt cunoscuți pentru coada extravagantă a masculului folosită în procesul de curtare a femelei. Păunul este o pasăre originară din asia, unde trăiește în stare domestică și sălbatică. Există două specii asiatice și o specie africană. În Europa păunul a fost adus în secolul VI, în Grecia și Italia pentru a fi crescut în parcuri amenajate special. Mult mai târziu păunul a fost adus la noi în țară. Primele exemplare au fost crescute în orașele Arad, Timișoara și Oradea. Populația care există la ora actuală în România prezintă cinci varietăți de culoare: păunul comun albastru, păunul cu aripi negre, păunul alb, păunul cu gât verde, păunul bălțat.

Păunii sunt păsări mari și impresionante, mai ales datorită cozii, ajungând să aibă o greutate de până la 6 kg. Media de viață a păunilor este de 20 de ani, însă cei domesticiți, care au condiții de viață mai ușoare, pot trăi până la 40 de ani.
Păuni sunt păsări liniștite, care trăiesc în grupuri mari și își fac cuiburi în copaci pentru a se proteja de prădători. Femela păun își alege partenerul după mărimea, culoarea și calitatea penelor, acum știm de unde vine expresia „a se împăuna”. Superba culoare a penelor de pe gât și modelul caracteristic de pe coadă cu „ochi de păun”sunt calitățile care îi fac atrăgători pe păuni.

Cel mai cunoscut exponent al speciei este păunul indian, culoarea lui predominantă este albastru-turcoaz. Masculii au o creastă pe cap, sub forma unei coroane de pene, care le dau un aer regal.
Femela păun face câte 2-3 ouă deodată pe care le clocește timp de 28 de zile, iar apoi îngrijește puii 8-9 luni. Puii de păun au nevoie de soare și aer curat pentru a se dezvolta armonios.
Păunii din captivitate se hrănesc cu diverse amestecuri de cereale și nu sunt deloc pretențioși ca metodă de îngrijire.

Vă așteptăm să-i admirați.