Obiective Turistice din Judeţul Mureş

Amatorii de atracţii turistice care au rezervat cazare în Mureș la unul din hotelurile Darina pot beneficia de un program extrem de interesant. De la noi puteţi pleca în excursii de câteva ore spre mai multe obiective din Transilvania.

Cetatea Medievală din Tîrgu Mureş

Construită în secolul al XVII-lea, cetatea medievală a fost ridicată în locul castelului-cetate de odinioară al voievodului transilvănean Báthori István. Cetatea a fost distrusă în anul 1601 de invazia turco-tătară, dar un an mai târziu au fost începute lucrările de reconstrucţie. Au fost ridicate 7 bastioane, din care 5 construite de bresle. Bastioanele cizmarilor, blănarilor şi lăcătuşilor, dogarilor, croitorilor, măcelarilor, bastionul lui Báthory şi bastionul de poartă au fost legate între ele de ziduri de 10m înălţime. Cei care beneficiază de cazare în Tîrgu Mureş la hotel Darina de pe strada Bega, ajung la Cetatea Medievală în 10 minute cu maşina, iar cu autobusul în 20 minute. Cei care beneficiază de cazare in Mureş (localitatea Ungheni) la Complex Darina ajung la Cetatea Medievală în 20 minute cu maşina.

Vezi localizare pe hartă Cetatea Medievală din Mureş

Palatul Culturii din Tîrgu Mureş

Palatul Culturii, situat în centrul oraşului, este una din cele mai reprezentative clădiri ale Tîrgu Mureşului. Palatul a fost construit între anii 1911-1913 de edilul oraşului, Bernády György, şi proiectat de arhitecţii Komor Marcell şi Jakab Dezső. La exterior, palatul este împodobit cu mozaicuri şi basoreliefuri în bronz şi piatră, fresce şi vitralii de o reală valoare artistică. În interior, în Sala oglinzilor, există două grupuri de trei oglinzi mari de cristal şi 12 vitralii viu colorate, care ocupă întreg peretele dinspre stradă. Cei care beneficiaza de cazare în Tîrgu Mureş la hotel Darina de pe strada Bega ajung la Palatul Culturii în 7 minute cu maşina, iar cu autobusul în 15 minute. Cei care beneficiază de cazare in Mureş (localitatea Ungheni) la Complex Darina ajung la Palatul Culturii în 20 minute cu maşina

Vezi localizare pe hartă Palatul Culturii Tîrgu Mureş

Biblioteca Teleki-Bolyai Tîrgu Mureş

Este una dintre cele mai bogate colecţii de carte veche din Transilvania, lăcaş al culturii europene din secolele trecute. Cele peste 200.000 de volume constituie o colecţie ştiin­ţifică cu structură enciclopedică, păstrătoare a multor rarităţi bibliofile.

Vezi localizare pe hartă Bogate colecţii de carte veche

Salina Praid

Situată la graniţa dintre judeţele Mureş şi Harghita, Salina Praid, renumită pentru efectele sale curative, este una dintre cele mai mari mine de sare din ţară şi Europa, ale cărei începuturi istorice datează din epoca romană. Cei care beneficiaza de cazare în Tîrgu Mureş la hotel Darina de pe strada Bega ajung la Salina Praid în 45 minute cu maşina. Cei care beneficiază de cazare în Mureş (localitatea Ungheni) la Complex Darina ajung la Salina Praid în o oră cu maşina.

Vezi localizare pe hartă Salina Praid – Efecte curative

Staţiunea Sovata

Renumele Staţiunii se datorează mai multor lacuri, între care se evidenţiază lacul Ursu (46.000 m2), care prezintă fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apă)

Vezi localizare pe hartă Staţiunea Sovata

Rezervaţia de bujori de stepă de la Zau de Câmpie

Rezervaţia de bujori de stepă este considerată de cunoscători drept „unicul loc din interiorul arcului carpatic unde creşte această plantă”.
Locul, Zau de Câmpie, din judeţul Mureş, merită vizitat, în special, în luna mai, când înfloresc bujorii.

Rezervaţia de bujori de stepă

Cetatea Medievală din Sighişoara

Este singura cetate din Europa de Sud-Est încă locuită. Cetatea a fost construită de saşi în secolul al XII-lea. Zidurile aveau aproape un kilometru, iar turnurile de apărare aparţineau breslelor de meşteşugari. Poarta centrală era apărată de cel mai impozant turn, Turnul cu Ceas. Şapte figurine, simboluri ale fiecărei zi din săptămână, ies, pe rând, la miezul nopţilor, din turn. Legenda spune că globul de aur din vârf a fost pus acolo de un uriaş.

Vezi localizare pe hartă Cetatea Medievală din Sighişoara

Castelul de Vânătoare Lăpuşna

Este situat la o altitudine de 815m, în comuna Ibăneşti, la 70 km de Târgu Mureş, într-o zonă muntoasă deosebită. Construcţia castelului a fost realizată în anii 1925-1926. El a aparţinut regilor României (Ferdinand, Carol al 2-lea şi Mihai I ) până la naţionalizarea din 1949. În anii în care la conducerea statului s-a aflat Nicolae Ceauşescu a funcţionat sub formă de „Casă Prezidenţiala”, ca şi „Castel de Vânătoare”. Au vânat aici preşedinţi ca Hrusciov, Tito, Jivcov. În apropiere de castelul se află Mănăstirea Lăpuşna (din lemn), care datează din 1779.

Vezi localizare pe hartă Castelul de Vânătoare Lăpuşna